Leineperin teatteri

Etusivu
Näytökset
Uutiset
Galleria
Historia
Yhteystiedot

EI TOLKUN HÄIVÄÄ - synopsis

Ei tolkun häivää on hulvattoman hauska komedia oman edun tavoittelusta.

Katsojat pääsevät seuraamaan Menttaalikylpylän leppoisaa arkea, joka keskeytyy kun sisään tuleekin oikea asiakas.

Komedialla on vakava tausta. Kirjoittajia innoittivat yhteiskunnan varojen väärinkäyttötapaukset ja uskomushoidot, mutta näistäkin kirjoittajaduo löysi kipakkaa huumoria yllätyksellisen tarinan. Miika Hellmanin ohjauksessa huumorinkukka kukkii ja näyttelijät tekevät erinomaisen varmaa työtä.
SATAKUNNAN KANSA ARVOSTELU 26.7.2021

Jokaisessa asuu pieni hulluus

Ei tolkun häivää
Käsikirjoitus Rauli Jokelin ja Panu Raipia. Ohjaus Miika Hellman. Osissa Jarmo Eklund, Niina Jylhä, Rauno Jalonen, Mika Merikaita. Leineperin teatteri, Ulvila. Ensi-ilta 25.7.

Ei niin pientä pilaa, ettei totta toinen puoli. Mielenterveydellä leikkiminen on kellosepän työtä. Komedian ammattilaiset, Jokelin ja Raipia, osaavat sen. Juoneen piilotetut totuudet pulpahtavat esiin tuon tuostakin, vaikka vauhti, koheltaminen ja huuto on kova.
Tukihakemuksilla huijaaminen, olemattomista töistä laskuttaminen ja haamupotilasrekisteri ovat tätä päivää ja realismia, ikävä kyllä.
Ohjauksessa näkyy tunnettu nk hellmanilainen ote ja se pitää alusta loppuun.
Kun mielisairaanhoitoa ulkoistettiin, sai se samalla koijarit ja tee se itse -gurut liikkeelle. Tässä näytelmässä tuo kikkailu tuodaan hienosti esille ja toimiston seinäkin on täynnä kaikenmaailman diplomeita.
Ihmissuhdekiemurat, mustasukkaisuus, valehtelu ja pettäminen nivoutuvat yhteen ja tartuttavat pian koko yhteisön. Loppujenlopuksi aito lempi tai rakkaus eivät rouhua enää kuin villeissä kuvitelmissa.
Virkamies Timo Hokkasen (Mika Merikaita) valtion rahojen väärinkäyttö on niin tätä päivää ja Armas Tasasen (Jarmo Eklund) löperöt johtamistaidot saavat alaisen, Heikki Pöllin (Rauno Jalonen), syyllistymään suureen petokseen.
Niina Jylhä virkamiehen vaimona vie loistavasti osansa läpi pettyneenä raivottarena.
Näyttelevä nelikko tekee pomminvarmaa työtä. Leineperiläiset tulivat ja näyttivät taas kerran!

Johnny-Kai Forsell